Onzekerheid

Onzekerheid is op z’n tijd helemaal niet erg. Pas als onzekerheid je leven gaat beheersen, is het tijd voor actie. Bij een te groot gevoel van onzekerheid neemt namelijk twijfel de overhand: over jezelf, je kunnen of kennis. De ene mens heeft van nature meer zelfvertrouwen dan de ander. Bepaalde gebeurtenissen in het leven kunnen van invloed zijn op je zelfvertrouwen. Bijvoorbeeld een werkgever die teveel vraagt, een partner die continu kritiek levert of een lat die je voor jezelf te hoog legt.


Wat is onzekerheid?

Door een gebrek aan zelfvertrouwen ontstaat onzekerheid. Zelfvertrouwen is het beeld dat je over je zelf hebt. Anders gezegd het gevoel om positief te denken over je capaciteiten en mogelijkheden. Over je eigen ik dus. Gedachtes kunnen we sturen. Dat betekent dat je aan je zelfvertrouwen kunt werken. Over het algemeen geldt: een groot zelfvertrouwen maakt gelukkig, succesvol en ontspannen. Onzekerheid kan je letterlijk verlammen. Uiteraard ligt aan onzekerheid een oorzaak ten grondslag. Desondanks ben je zelf degene die hier wat aan kan doen. Ik wil je hierbij graag helpen.


Waarom zou ik onzekerheid aanpakken?

Machteloosheid, spanning en stress kunnen veroorzaakt worden door onzekerheid. Er zijn situaties denkbaar waarbij je zenuwachtig wordt: het geven van een presentatie, iets doen waar je niet zo goed in bent of een conflictsituatie. Dat zijn normale gevoelens. Onzekerheid kan echter gaan overheersen. Bijvoorbeeld in nieuwe situaties, bij het nemen van beslissingen, bij het aansturen van medewerkers of bij druk van een leidinggevende. Het belemmert je dan in je dagelijkse doen en functioneren. In bepaalde functies is onzekerheid funest, zoals in het management of sales. Meer zelfvertrouwen maakt het leven lichter. Je bent bestand tegen vele situaties, hoe eng je aanvankelijk deze ook vond.


Boost your confidence

Als coach kan ik jou helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen. We gaan eerst kijken waardoor jouw onzekerheid is ontstaan. In welke situaties slaat jouw twijfel toe? Het maakt niet uit of het privé werk-gerelateerd is. Gedachten staan aan de basis van onzekerheid. Die gedachten gaan we dan ook blootleggen. Zelfinzicht is de eerste stap naar verandering. Vervolgens krijg je praktische oefeningen die zelfverzekerdheid verhogen. Alles is er aan gelegen om jou een goed gevoel te geven. Om weer stevig in je schoenen te staan. Om het leven weer vol enthousiasme en onbevangen te leven.


Werkwijze

We leren elkaar beter kennen tijdens een kennismakingsgesprek. In dit ontspannen gesprek kun je aangeven waarmee je dealt. Datgene waaraan je wilt werken, zetten we om in concrete doelstellingen. Je volgt eerst de workshop Boost your confidence. Dit is een individuele power sessie waardoor je meteen handvatten krijgt om je zelfvertrouwen te vergroten. Daarna coach ik je in een aantal persoonlijke sessies om je zelfvertrouwen verder op te bouwen. De duur en invulling is afhankelijk van wat voor jou nodig is. Uiteindelijk bepaal je zelf wanneer je klaar bent voor de toekomst. Durf je het aan?


Voordelen

  • Vergroot zelfvertrouwen
  • Vergroot zelfverzekerdheid
  • Vermindert spanning en stress
  • Grotere wendbaarheid
  • Vergroot geluksgevoel

Ik wil een afspraak maken

Geef een antwoord

Your email address will not be published.