Meer rendement

Rendement verbeteren

Volgens premier Mark Rutte: ” klotsen de winsten tegen de plinten op“.  Ik weet niet of je als ondernemer al tijd hebt gehad om dit ook daadwerkelijk te checken. In de vakbladen en in gesprek met collega-ondernemers hoor ik dat het inderdaad goed gaat en dat we vooral heel erg druk zijn. Zijn de commerciële medewerkers druk met de juiste dingen?  In alle drukte kan het maar zo zijn dat de logisch te zetten stappen binnen een verkooptraject hier en daar een stapje missen. Gevolg, uitstel van de aankoop, helemaal geen bestelling of slechts een vage toezegging van de klant; ‘ Ik kom erop terug’. Jammer natuurlijk als je erg druk bent met je klanten en rendement verbeteren op de tweede of derde plaats komt te staan, of helemaal onzichtbaar is geworden.

Hoe kun je dit nu keren? Hoe verbeteren wij als team nu wel ons rendement?

Wat te doen?

De Toppers die je in het commerciële team hebt zitten even weer resetten, terug naar de tekentafel en even weer verversen wat dit team allang in zich heeft. Met een frisse blik je eigen houding weer in leren zetten, leren luisteren naar wensen van de klant, in plaats van alleen maar aan het woord te zijn.  Dit zijn slechts een paar voorbeelden van waar jouw Toppers aan kunnen werken.

Logisch gevolg op jouw investering

Stel je team is weer herboren en voorzien van alle laatste technieken in communicatie en kunnen weer scherp onderhandelen, wat levert jou dit op als ondernemer? Meer rendement misschien?

Kun jij straks beamen dat Rutte toch gelijk had? Heb ook jij weer tijd om te checken of je rendement beter is dan ooit tevoren, i.p.v. alleen maar druk, druk, druk te zijn?

De eerste reactie die ik vaak terugkrijg vanuit de klant: “Op dit moment helaas weinig budget voor”.  Kijken we later samen terug op een geslaagde periode van de commerciële begeleiding hoor ik ineens hele andere geluiden. Had ik veel eerder moeten doen! Wanneer loop je mee als coach ‘on the job?’  Kom er nog een traject 2.0?

Haal meer rendement uit je Toppers en profiteer van de beloofde winsten van Rutte.

Neem contact met me op, dan laat ik je zien hoe makkelijk het is om jouw rendement te verbeteren.

Tot snel.

Fokko Bonsma

Geef een antwoord

Your email address will not be published.