Zelfvertrouwen

De één heeft van nature meer zelfvertrouwen dan de ander. Zelfvertrouwen is het gevoel van vertrouwen in je eigen capaciteiten en kwaliteiten. Letterlijk betekent het geloven in jezelf. Bij een grote zelfverzekerdheid pak je kansen en laat je je minder afleiden door tegenslagen. Je doet wat je leuk vindt en behaalt succes in je leven. Door bepaalde gebeurtenissen kan je zelfvertrouwen een deuk oplopen. Je wordt daardoor onzeker. Je eigenwaarde daalt voorts. Hierdoor slaat de twijfel toe. Onzekerheid geeft meestal een onprettig gevoel. Je verliest grip.


Wat kun je doen om meer zelfvertrouwen te krijgen?

Bij een gebrek aan zelfvertrouwen geloof je te weinig in je eigen ik. Je denkt dus minder positief over jezelf. Sterker nog, je bent geneigd om zaken in het negatieve te trekken. Daardoor ontstaat twijfel. De basis van zelfvertrouwen ligt dus in je zelfbeeld. Te weten in je denkkracht: de kracht om negatieve gedachtes om te zetten naar positieve. Het scheppen van meer zelfvertrouwen zit in jezelf en kun je dus zelf doen. Als coach kan ik je daar natuurlijk goed bij helpen.


Waarom is meer zelfvertrouwen belangrijk?

Een laag zelfbeeld, een te kort aan zelfvertrouwen kan een blokkade zijn en bederft je levensvreugde. Het belemmert je bij praktische zaken. Bijvoorbeeld je mond open te doen bij vergaderingen. Naar een verjaardag gaan met veel onbekenden. Of om nieuwe activiteiten te ontplooien. De angst om afgewezen te worden of om kritiek te krijgen neemt dan de overhand. Met een groot zelfvertrouwen leef je gelukkiger. Je bent meer ontspannen. En kijk je onbevangener tegen het leven aan. Bovendien worden mensen met veel zelfvertrouwen in het algemeen aardiger gevonden en ze bereiken meer. Overigens zonder door te slaan, want zelfoverschatting en arrogantie worden nauwelijks geaccepteerd.


Boost your confidence

Gelukkig kun je bouwen aan zelfvertrouwen. Je gedachtes gaan we opnieuw programmeren. Daarbij gaan we samen eerst een luisteren naar die gedachtes. Wat denk je allemaal? Vervolgens ga ik je leren hoe je deze gedachtes om kunt buigen. Hoe ga je om met kritiek? Welke situaties maken onzeker? Welke vaste patronen volg je en hoe gaan we die doorbreken. Dat zijn allemaal zaken die aan bod komen. Daarnaast krijg je praktische oefeningen die je zelfverzekerdheid een boost gaan geven. We gaan het beste uit jezelf halen.


Werkwijze

Tijdens een kennismakingsgesprek leren we elkaar beter kennen. Je schets hierbij een beeld waar je tegen aanloopt. Hetgeen waaraan je wilt werken, zetten we om in concrete doelstellingen. Je volgt eerst de workshop Boost your confidence. Dit is een individuele power sessie waardoor je meteen handvatten krijgt om je zelfvertrouwen te vergroten. Daarna coach ik je in een aantal persoonlijke sessies om je zelfvertrouwen verder op te bouwen. De duur en invulling is afhankelijk van wat voor jou nodig is. Uiteindelijk bepaal je zelf wanneer je klaar bent voor de toekomst. Zullen we aan de slag gaan?


Voordelen

  • meer zelfvertrouwen
  • beter bestand tegen tegenslagen
  • meer ontspannen
  • vergroot levensvreugde
  • verlaagt drempelvrees en angst

Ik wil een afspraak maken